Reggeli zabpehely gyümölccsel, mandulával, chia maggal (tej és gluténmentes)
1 perc az alapanyagok összekeverésére, 2 perc a mikróban, és töredék másodpercek a szóráshoz. Na jó, ha gyümölcsöt is darabolunk, akkor további 1-2 perccel számoljunk. Olyan reggeli, amit egy gyerek is meg tud magának csinálni.
Hozzávalók személyenként:
- 4-5 evőkanál apró szemű zabpehely
- annyi víz, amennyitől minden zabpehely szem nedves lesz
- 1-2 evőkanál méz
- 4-5 evőkanál növényi tej
- 1 evőkanál chia mag
- mandula
- gyümölcs
A zabpelyhet nedvesítsük meg. Épp csak annyi vizet kell hozzáadni, amitől minden szem nedves lesz, de nem kell úszniuk a vízben. Fedjük le, és 3-4 percre tegyük mikróba.
Amikor elkészült adjuk hozzá a mézet, és a növényi tejet. Annyi tejre van szükség, amitől kellemesen krémes állagú lesz a zabkása.
Szórjuk meg chia maggal, mandulával és adjunk hozzá ízlés szerinti mennyiségű gyümölcsöt.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése